יום המשפחה בכיתה של מיה

יום המשפחה בכיתה של מיה

23.2.2017

כמובן שהילדים גם צריכים להביא לגן תמונה משפחתית, ומה לעשות שהתמונות היחידות שלנו עם דלית הן מהימים שמיה ועומר היו ממש קטנים? למיה זה מאוד קשה. היא היתה רק בת שלוש ולא זוכרת הרבה.
לקראת המסיבה שלחו במייל רשימת כיבוד. כשמיה היתה בגן, בכל פעם שחילקו משימות להורים, האימהות היו דואגות לרשום אותי למשהו פשוט כמו "כוסות חד פעמיות". אבל השנה התחלנו כיתה א' בבית ספר חדש, ועוד לא מכירים אותנו פה מספיק טוב. עד ששמתי לב למייל כבר כל הדברים הפשוטים נתפסו, ונשאר רק להביא פשטידה.

כמו שאתם יכולים לנחש אין לי שום מושג בפשטידות. אבל יש פשטידה אחת שאני דוקא יודע להכין והיא הפשטידה הכי טעימה והכי מנחמת שילדים ממש אוהבים. אמא של החברה הכי טובה של דלית לימדה אותי לעשות אותה, והיא בולגריה, והבולגרים הם אלופים בפשטידות. אז תאמינו לי שזה יוצא טעים מאוד.

מתכון לפשטידת גבינות ופסטה שילדים אוהבים:


1. מערבבים בקערה גדולה את המצרכים הבאים:

  • 2 קוטג'. 5 או 9 אחוז.
  • 1 שמנת חמוצה. זו שמנת בגביע, כמו יוגורט (לא נוזלית, הנוזלית היא שמנת מתוקה).
  • 2 ביצים.
  • מוצרלה מגוררת (או גבינה צהובה אחרת מגוררת) - בערך ספל.
  • אם יש במקרר עוד גבינות אפשר להוסיף – גבינה מלוחה, גבינה לבנה, גבינה צהובה. אני מוסיף כל מה שכמעט פג תוקף, כדי לא לזרוק.
  • מלח.

2. מרתיחים מים בסיר ומבשלים 2/3 של חבילת פסטה של 500 גרם. 
שימו לב: חבילה רגילה של פסטה שקונים בסופר היא בדרך כלל 500 גרם, מבשלים 2/3 מהחבילה. 
איזו פסטה? כל פסטה קצרה תתאים – בעיקר מסולסלת כזאת. קוראים לה "פוזילי".

3.אחרי שהפסטה מוכנה מסננים את המים ומוסיפים את הפסטה לקערת הגבינות והביצים.

4. שופכים הכל לתבנית. מפזרים מעל עוד מוצרלה מגוררת (או גבינה צהובה מגוררת אחרת).

5. מכניסים לתנור בחום 180 מעלות עד שזה מזהיב מלמעלה.

6. מוציאים וטורפים.