קציצות בקר ברוטב עגבניות – נשבע לכם קציצות סוף הדרך

קציצות בקר ברוטב עגבניות – נשבע לכם קציצות סוף הדרך

20 למרץ 2017

מחוץ לחוג מחכות על הספסלים 25 אימהות - ואני, תמיד האבא היחיד. איציק המדריך לא מרשה להורים להיכנס וגם לא להציץ מהחלונות כי זה מפריע לילדים, אז במשך 40 דקות אני משתתף בשיחות של אימהות.

בהתחלה היו בעיקר מבטים מבינים ועצובים (אחת האימהות סיפרה לשאר האימהות על דלית) וכל הזמן שאלו אותי איך אני מסתדר ואם אני צריך איזו עזרה. כשאני חושב על זה הייתי צריך לנצל אז את המצב קצת יותר טוב, לפחות היו מגיעים אלי סירים עם אוכל או אני לא יודע מה עוד... אבל מכיוון שסירבתי בנימוס, לאט לאט הן עזבו אותי ועברו לדבר על נושאים רגילים של נשים, ומה אתם יודעים? מסתבר שתשעים אחוז ממה שמעניין נשים זה מתכונים של קציצות. נשבע לכם, שיחות שלמות על קציצות רצות שם. מבושלות, מטוגנות, מעוף, מבקר, להוסיף ירקות טחונים? לא להוסיף?? לאפות בתנור או ברוטב עגבניות?

טוב, אם כבר, התחלתי לתפוס את הפרינציפ ובשבת נתתי את מופע הבכורה שלי ועשיתי קציצות סוף הדרך. עם פסטה זה פשוט ארוחה מעולה.
אגב: אל תעשו את הטעות שלי – 500 גרם בשר טחון זה הרבה מאוד אם יש לכם רק שני ילדים קטנים בבית... לא צריך, אני חוזר – לא צריך, קילו שלם!
עוד אגב – גם אם החתול שלכם יתחנן, אל תיתנו לו את השאריות. וזה טיפ שנותן לכם מי שניקה את הקיא של נוני החתול מהשטיח בבוקר שאחרי.

מתכון לקציצות בקר ברוטב עגבניות – נשבע לכם קציצות סוף הדרך (אפילו האימהות במתנ"ס אישרו)


1. מערבבים בקערה גדולה:

  • 500 גרם בשר בקר טחון (טוחנים לכם בסופר)
  • ביצה
  • מלח, פלפל, פפריקה מתוקה (בטוח יש לכם את התבלין הזה, ואם אין אז תקנו, זה אחלה תבלין).
  • פירורי לחם – בערך חצי כוס.
  • קטשופ – תלחצו, תלחצו, תלחצו, תלחצו – ארבע פעמים...
  • פטרוזיליה קצוצה – זה הקטע המעצבן, אבל אין ברירה: תקנו פטרוזיליה, תורידו לה את הגבעולים, תשטפו, ותקצצו כמה שיותר קטן, כי הילדים מתעצבנים כשהפטרוזיליה גדולה מדי (הילדים שלי לפחות). כמה? בערך חצי כוס פטרוזיליה קצוצה.
  • מי שאין לו ילדים מעצבנים יכול להוסיף גם בצל מטוגן ו/או גזר מגורר בפומפייה דק-דק, הילדים שלי לא אוכלים אוכל שיש בו יותר מדי חתיכות... ניסיתי, לא הלך.

2. כדי לערבב את כל החומרים האלה צריך להשתמש בידיים אז תשטפו אותן לפני כן?

3. אחרי שהכל מעורבב תראו אם זה דליל מדי, ואם כן אז תוסיפו עוד פירורי לחם או פטרוזיליה.

4. ועכשיו תרטיבו את הידיים, ותכינו מזה כדורים.

5. את הכדורים תכניסו לתוך הרוטב שאני תיכף מסביר איך להכין:

  • מטגנים שליש בצל קצוץ וקצת שום, חותכים הכל קטן כי אחרת הילדים מתלוננים שיש להם חתיכות ברוטב.
  • מוסיפים שתי קופסאות שימורים של רסק עגבניות (שימו לב: צריך קופסאות שימורים בגודל רגיל, של 400 גרם, לא רסק עגבניות קטנטן) אני מוסיף תמונה להבהרה.
  • מוסיפים שליש כוס מים.
  • מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה מתוקה (כבר אמרתי שאני אוהב את התבלין הזה) וכף סוכר (עדיף חום אבל לא חייבים).
  • מערבבים טוב טוב עד שזה מתחיל לבעבע.
  • מורידים לאש קטנה, ומכניסים פנימה את כדורי הקציצות.
  • נותנים לזה להתבשל, מדי פעם הופכים עם כף את הכדורים בתוך הרוטב כך שכל הצדדים יתבשלו ברוטב.

6. מכינים פסטה, ויש פסטה וקציצות שמספיקות לשני ילדים לשבוע בערך.
יש קצת תלונות שאין גיוון אבל שאלה יהיו הצרות שלנו בחיים, בתיאבון!!